Ring oss på Tlf: 32 79 70 00

Kunst og kultur

Kunst på Holmsbu

hstoneveliHolmsbuMange kunstnere har blitt tiltrukket av Holmsbu og hatt oppholdssted her. Et direkte resultat av dette er Holmsbu billedgalleri i Støa hvor flere Holmsbumalere er representert, og særlig Henrik Sørensen, som bodde her store deler av sitt liv. Ved sjøen i Støa har Hurum kommune en eiendom hvor det om sommeren er ulike kunstutstillinger. Holmsbu kirke fra 1887 er utsmykket av de mange kunstnerne som har gjestet Holmsbu-området.

Se Holmsbu bildegalleri

Holmsbustuene

Denne idylliske andre-etasjen med sine 3 stuer, «Galleri Tofteloftet» og «galleri kjeldaas», er et helårsåpent galleri med utsikt mot Holmsbu Havn. Kunstnere av nasjonal betydning innenfor bilder og skulptur i kombinasjon med håndplukkede utstillere fra fjern og nær stiller ut en måned av gangen. Alle selger rett fra sokkel og vegg, så her kan du risikere å snuble over både en 50-årsgave og noe hyggelig å ha med som vertinnegave neste gang du skal bort.

De tre staselige stuene ligger tett i tett og har en fin atmosfære fra 1860-tallet. «galleri kjeldaas» er Norges eneste reine skulpturgalleri. Galleri Tofteloftet – sannsynligvis de eneste i verden som foredler celluloseark fra Tofte til industriell prisbelønt fotokunst.

Inngang
Fri inngang for deg som bare vil gå innom og se og hilse på.
Gruppevisning for inntil 5 personer kr. 1000,-, inntil 10 personer kr. 1500,-, inntil 20 personer kr. 2500,-

Kulturelle småretter

Holmsbustuene har på repertoaret sine «kulturelle småretter» – alt fra «gjett på en kunstner» til «bygg et bilde», aktiviteter som på kort eller litt lengre tid kan bygge god stemning i både små og store team. Aktivitetene kan ta fra 15 min og koster kr. 1.000,- pr. påbegynt kvarter. Spør oss om forslag.

Du finner alt sammen i etasjen rett over Brdr. Jensen, Storgata 17 i Holmsbu

Se Holmsbustuene